Livsmedel

Öppet för beställning

När kökschefen ser hög kvalité på råvarorna som en självklarhet är det servicen som skiljer. Restaurangleverantören Gourmet Food har öppet nästan jämt när köket har stängt, ja till och med på lördagar. Annonser för branschpress.

Läs mer →

Ringar på vattnet

Hur dramatiserar man kärnvärdet eget källvatten med hjälp av sociala medier? Under våren 2010 samlade Leksands hjärtan in 1 kr per paket. Under tiden fick ett antal biståndsorganisationer utvalda i samarbete med FNs World Water Day presentera var sitt projekt för rent vatten runt om i världen. I butikerna fanns länkar till sidan där knäckebrödsälskarna själva kunde välja var de insamlade pengarna skulle gå. Samtidigt spred samarbetsorganisationerna sajten i sina egna kanaler och uppmanade sina supporters att stödja deras förslag.

Läs mer →

Hårda fakta

Under kampanjperioden september–november 2009 ökade Leksands försäljningen med 10 %. Ingen annan gång har företagets marknadsandel ökat så mycket under en så begränsad period.
23 % av målgruppen observerade kampanjen, 57 % av dessa uppfattade Leksands mer positivt än före.

Läs mer →

En utmanare i knäckebrödskampen

Leksands knäcke är ett av Sveriges mest kända varumärken. I åttio år har man bakat efter samma recept i bageriet utanför Leksand. Knäckebrödet innehåller närodlad råg, eget källvatten, jäst och lite salt. Inget mer.

Kommunikationen tar avstamp i tre enkla kärnvärden, den närodlade rågen som skördas max 34 mil från Leksand, det egna vattnet som tappas från egen källa och familjeföretaget i fjärde generationen. Det sker i utomhusmedia, på webben och i butik. Allt under det nya budskapet, Tänk naturligt.

www.leksands.se

Läs mer →